Lakás és családi ház védelme

Mikor van szükségünk riasztórendszerre?

Ha szeretnénk nyugodtan és biztonságban élni mindennapjainkat, akkor elengedhetetlen, hogy otthonunkat felszereljük a megfelelő biztonsági rendszerekkel. A biztonságtechnikai védelem első lépcsője, pedig a riasztórendszer.

Védelem fajtái

Nem csak belső, hanem külső védelem is létezik. Kültéri védelem esetén alkalmazunk mozgásérzékelőket, infrasorompókat. Ezek elhelyezésénél, kiépítésénél nagyon kell figyelnünk a növényzetre, fákra, hogy semmi ne akadályozza a védelmet. Ha rendelkezünk háziállattal, akkor mindenképpen gondolkodnunk kell a kisállatvédelemmel ellátott mozgásérzékelőkben.
Amikor kültéri védelemről beszélünk, akkor érdemes azzal is tisztában lenni, hogy az infrasorompó nem mindig a legjobb megoldás: szélsőséges időjárási viszonyok esetén, mint (pl. szélvihar) tévesriasztást generálhat.
Azt is el szoktuk mondani, hogy kültéri mozgásérzékelőket is csak tiszta, rendezett területre érdemes helyezni, mint pl. teraszokra.

Belső védelemnél beszélhetünk objektumvédelemről és héjvédelemről. Otthonunkban a szobákat mozgásérzékelővel védhetjük meg a legkönnyebben. Az otthonmaradói, azaz az éjszakai módhoz szükségünk van héjvédelemre, ami a következőképpen működik: ha ebbe a módba élesítjük a riasztónkat, akkor az ablakok, egyéb nyílászárók, és kültéri védelem aktiválódik, így az épületben szabadon mozoghatunk. Így elkerülhetjük, hogy a külső garázsunkból, vagy az alagsorból eltulajdonítsanak valamit.
A mozgásérzékelőknél léteznek kisállatvédelemmel ellátott érzékelők is. Tudni kell, hogy ezekre nem tudunk 100%-os garanciát vállalni, mert a kisebb termetű állatok, ha gyors mozgásba kezdenek, (bútorról leugranak stb.) akkor olyan hőcsíkot képeznek, ami bebillentheti a mozgásérzékelőket, ezzel téves riasztást generálva.

 

 

Tűzvédelem

Nagyon fontos még a tűzvédelem, ezért érdemes füstérzékelőket is alkalmaznunk. Léteznek még egyéb érzékelők is, amik másféle biztonságot nyújtanak. Mint pl. vízérzékelő, széférzékelő, üvegtörésérzékelő, CO - és gázérzékelők.
A riasztók kimeneteinek vezérlése, központfüggő. Vannak olyan riasztóközpontok, amiket teljesen be lehet állítani, és van, amiket nem. A kimeneteket applikáción keresztül lehet vezérelni, de ezeknek a tuljadonságait riasztóközpont típusa határozza meg.

 

Legfrissebb híreink

A JABLOTRON mindig gondoskodik róla, hogy nálunk legyen a kontroll

A JABLOTRON fejlesztői úgy tűnik a home office-ban sem tétlenkednek. Ezúttal a JA-100 rendszer legnépszerűbb távirányítóját fektették a sebészkés alá, hogy arculatában és működésében megújulva továbbra is szolgálhassa a Jablotron felhasználók népes táborát.

Itt egy üdítő hír a Jablotron 100 rendszerekhez!

2020. február 17-től a telepítők már nem csak a Jablotron gyártmányú kamerákat csatlakoztathatják a Jablotron 100 rendszerekhez, hanem....

Jablotron JA-100 vezeték nélküli, kamerás okosriasztó

Otthona első számú védelmi vonala a riasztórendszer. Ma már érdemes az okosriasztók közül válogatni, hiszen ezek könnyen illeszkednek egy intelligens házba, sőt komplett házautomatikai rendszerként működtethetők.